Fietsparkeren en intieme buitenruimte

Veldwerk Base Clear

Veldwerk voor de Universiteit Leiden.
Zijn deze berken in het najaar wel verplantbaar?
Samen met Jan Hilbert van Dendrologic, (boomtechnisch onderzoek en Advies)
Voor de bouwvak 2018 wordt het plan rond de gebouwen van Base Clear en Sylvius op het LBSP nog aanbesteed en aangelegd!

Schilperoortpark

Start aanbesteding
Na jaren Onderzoek, Ontwerp, Vergaderen, Commissies, Presentaties en Vergunningen is de aanbesteding voor Schilperoortpark eruit!
In spanning wachten we af wie het ontwerp mag gaan uitvoering. Op de volgende website kan alles worden gevolgd.

https://www.universiteitleiden.nl/dossiers/bouwprojecten/schilperoortpark

Hoogste punt Pathologie

Hoogste punt Pathologie
Vandaag werd voor de buitenruimte van het Pathologiegebouw het hoogste punt bereikt. De grootste boom is geplant en dat is een feestje waardig. De beplanting bestaat uit vele Prunus Kanzan en de grote solitair centraal in de binnentuin is een Gleditsia. Dit voorjaar kunnen de bewoners nog genieten van een explosie aan bloesem!

Landschapsarchitect

landschapsarchitect
Na een fantastische opleiding landschapsarchitectuur op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam heb ik op 13 maart 2017 de Landschapsarchitecten titel gehaald.

Eerste fase Breskens

Voorbereidingen voor start aanleg tuin Pèse Schorre
Een oprijlaan met een verzorgde entree geeft al zoveel meer uitstraling. Na een langetijd tegen puin en asfalt aan te kijken geeft het gemêleerde grind een frisse uitstraling aan de oprijlaan. Op het terrein lag in een verdomhoekje een hele partij kobbelstones. Deze hebben nu een waardige plek gekregen en dienen nu als opsluiting voor het grind.

Meer info

Voorbereidingen voor start aanleg tuin Pèse Schorre

Voorbereidingen voor start aanleg tuin Pèse Schorre
Met dit mooie weer is het geen straf om naar projecten te gaan kijken en mee de lijnen uit te zetten.
Zo zijn we gestart met het markeren van de bomen die worden verwijderd voordat er wordt gestart met de aanleg van de duintuin in Pèse Schorre.

Meer info

Ontwerp Duintuin Pèse Schorre met succes ontvangen

Ontwerp duintuin met succes ontvangen
Vorige week is het ontwerp voor de duintuin te Cadzand-Bad met succes gepresenteerd aan de opdrachtgevers. De tuin rondom de nieuwe vakantiewoning krijgt een ruimtelijk en besloten indeling. Het glooiende lijnen spel van gazon en borders met hoge en lage beplanting geeft de tuin de sfeer van het strand en de duinen. Beplanting bestaat voornamelijk uit siergrassen en grijsbladige planten. Bloei tinten variëren blauw, wit, geel en lila in combinatie met een materialen pallet van beton, hout en grind.

Meer info

Start aanleg tuin Breskens

Start aanleg tuin Breskens
Deze week is de start gemaakt met de aanleg van de tuin in Breskens. 1e fase is de aanleg van de nieuwe oprit.

Dubbele streklaag van cobblestones aan de zijkanten, een fijne fractie van maasgrind als verharding plus sfeervolle accent verlichting.
Fase 2, voortuin en sauna complex!

Meer info

Pathologie Ontwerp

Pathologie Ontwerp
We gaan door op de campus van Leiden. EDM heeft opdracht voor het ontwerpen van de buitenruimte van het voormalige Pathologie gebouw.
Coen Hagedoorn bouwgroep gaat dit gebouw ontwikkelen. Van voormalige leslokalen, college- en snijzalen met crematorium naar starterswoningen.
De buitenruimte sluit aan op het parkachtige Boerhaave campus terrein met oa de reeds gerealiseerde buitenruimte van het Anatomiegebouw.