Één voor één wordt de buitenruimte van het Leiden Bio Sciense Park aangepakt. De laatste kavels worden bebouwd en de oude bebouwing wordt ingepast. EDM heeft de buitenruimte voor het Sylvius en Base Clear gebouw ontworpen. De hoofdgebruikers van de buitenruimte zijn studenten, docenten en onderzoekers. Door de centrale ligging van deze campus komt iedereen veelal op de fiets. Al deze fietsen hebben een plek in de buitenruimte nodig. De tweede wens is een aangename verblijfsruimte voor de picknicktafels zodat er kan worden geluncht in de zon.

Deze buitenruimte is onderdeel van het stedenbouwkundige masterplan. Dit is te herkennen aan de materialisatie en het meubilair. Daarnaast zijn er spelregels opgesteld die zijn toegepast op dit ontwerp zoals de afstand tot de rijbaan en de profiel uitwerking. Met een hoofdwandelpad worden al deze verschillende gebouwen en functies verbonden. Gazon met hagen, bomen en heestergroepen vormen de groene elementen in het ontwerp waarbij er rekening is gehouden met de bestaande bomen. Hierdoor ontstaan intieme verblijfsplekken in een groene context.

Buitenruimte Base Clear/Sylvius | Leiden

Opdrachtgever: Universiteit Leiden
tedenbouwkundig planvorming: Studio Hartsema https://www.studiohartzema.com/werken/leiden-bio-science-park/
Engineering: Lith Advies http://lithadvies.nl/
Uitvoering: M. van der Spek GROEP https://www.mvdspek.nl/site/terreininrichting-de-pathologie-leiden
Ontwerp: 2018
Uitvoeringsperiode: 2018
Budget: 160.000,-